Don’t leave home without it! 2

Submit to reddit

Dupa cum vedeti si la linkuri, am un prieten pasionat de bushcraft. De mult am tot ochit un dispozitiv de aprins focul mai singur decat o bricheta ce se strica sau se uda.

Desi interesante, nu m-au atras niciodata amnarele. Mi s-au parut prea complicate, trebuie sa ai fie iasca fie vata fie alte chestii. Misto ca principiu dar nu as vrea niciodata sa trebuiasca sa aprind un foc in timp ce tremur de frig cu unul dintre ele. Asa ca prietenul meu de la Cutite Bushcraft mi-a recomandat un amnar cu magneziu.

Amnar cu magneziu

Amnar cu magneziu

L-am testat, functioneaza. Razuiesti cu cutitul din partea argintie (adica din magneziu) pana aduni o gramajoara cam cat o moneda mica. Apoi tot cu cutitul scaperi pe partea din otel scantei catre pilitura de magneziu. Dupa cateva scaparari se aprinde cu o flacara alba, foarte fierbinte. Chiar daca puristii vor stramba din nas, e mai simplu decat sa port iasca cu mine. Ideea e sa am ceva ce se aprinde dupa ce am alunecat in lac si am udat bricheta si chibritele.

Avantaj fata de bricheta din pachetul de tigari: nu se termina piatra, gazul, nu sare rotita, nu se strica piezoul si te curenteaza (am patit-o si pe asta). Ok, de obicei am cel putin doua brichete la mine, mai ales cand suntem plecati mai multa vreme. Dar ideea ca am ceva cu care pot aprinde focul si daca am cazut in apa si m-am udat cu tot ce am asupra mea e linistitoare. Se aprinde suficient de fierbinte pentru a putea aprinde aschii umede.

Daca va intereseaza subiecte gen bushcraft sau supravietuire puteti vizita Cutite Bushcraft.

Amnar cu magneziu