Am fost la ITP

Submit to reddit

Ca de obicei cand faci ceva in tara noastra minunata iti ia o zi intreaga. Indiferent ce faci. Ei bine, mie mi-a luat doua. Am fost cu masina la ITP. Ce sa vezi, nu am anvelope conforme. Aceeasi dimensiune de anvelope cu care am adus masina in tara acum 4 ani, aceleasi anvelope cu care am facut ITP-ul acum 2 ani.

Ce sa vezi nu fu obligatoriu da acu’ e. Bravo, scurm dupa copia brief-ului de acu 4 ani si ce sa vezi – masina suporta pe langa dimensiunea scrisa in cartea de identitate un pomelnic intreg de alte tipuri de anvelope.  Bine, dar de ce nu le am in carte? Pentru ca atunci nu era obligatoriu. Puteau sa-si dea oboseala la RAR macar sa treaca dimensiunea celor de pe masina nu prima dimensiune din lista.

Si ce fac acum ? Pai ori mergi la Fiat sa-ti dea o lista cu anvelopele suportate, mergi la RAR, platesti 100 lei pentru completare carte si revii la ITP sau mergi cu copia briefului la RAR si vezi daca iti completeaza pe eroarea lor gratuit.

Surpriza: mi-a completat dupa copie, fara bani, fara programare, rezolvat in jumatate de ora. Surprinzator de rapid.

Daca nu mai ai copia dupa brief (ca originalul ti-l ia pe la politie) atunci nasol, si cel mai probabil multi nu o mai au. Astfel completam veniturile binisor: noi hotarm ca nu trebuie scrisa decat o dimensiune din brief, dupa care tot noi hotarm ca trebuie scrise toate, dar daca nu ai dovada ca noi nu le-am scris atunci te costa !

Bravo ! Functionarii romani ai mulii.