Imi tot pica RDS-ul

Submit to reddit

Timp de o saptamana mi-a picat RDS-ul in draci. Tot la 10 minute imi pica conexiunea, isi lua IP nou si mergea mai departe (folosesc un router Cisco E3200)

Normal ca sun la suport, normal ca imi spun ca ei nu stiu ce e aia router sa pun calculator. Nervos pun un calculator si ce sa vezi pa ala merge o zi intreaga fara probleme. Bun, dar io vreau router. Resetez eu firmware (asi fi pus dd-wrt dar nu suporta inca radioul de 5Ghz din E3200 si eu il folosesc mult, ca 2.4 e sugrumat la mine in zona) Fac si reset 30-30-30 dar nici aia nu ajuta. Eram pe punctul sa il trimit la garantie pregatit sufleteste pentru discutii cu un ghitisor care il leaga 5 minute si il trimite inapoi zicand ca merge fara sa il testeze in timp.

Pana la urma dau de un articol pe site la Cisco ce imi explica cum sa calculez MTU-ul. Bine stiu eu cum sa-l calculez dar pe router e pus pe automat. In sfarsit leg iar calculatorul, testez pana gasesc MTU-ul corect si il setez. Ce sa vezi, pe auto routerul alegea cu totul alt MTU (mai mare!) Pun pe cel descoperit si de atunci nu mai am nici o problema. Acu cine e de vina nu stiu, ori RDS-ul are ceva probleme la alocare, ori routerul il calculeaza prost. Suspectez numarul 2 deoarece Cisco au articol dedicat ce explica cum sa faci manual.

Atentie, nu gresiti ca mine, calculatorul de pe care testati trebuie legat direct la provider, nu la router, AP sau mai stiu eu ce.

Uite aici articolul ce explica cum se face.


Aveti nevoie de un router nou? Eu asi alege doar un router gigabit dual-band