Casti fara fir Sony MDR-RF855RK mini review 10

Submit to reddit

Odata cu venirea unui nou membru in familie timpul petrecut la televizor s-a scurtat considerabil. Pe langa asta cand e un pic de timp nu prea mai pot porni surroundu’.  Nu ca vrem sa o obisnuim cu liniste deplina dar nici cum ma uitam eu la Star Trek nu prea merge cand doarme pitica. Asa ca a fost momentul pentru niste casti. Am folosit o vreme un prelungitor si niste casti normale dar cablul era destul de enervant (ma rog, pisica il gasea extrem de interesant, dar asta nu ajuta).

Asa ca in ciuda faptului ca am vazut niste casti pentru TV foarte faine si la pret bun m-am hotarat pentru un model fara fir.

A doua problema, numarul de intrari. Am boxul de la RDS, am televizorul (care playuieste filme si seriale via UPNP) si mai am un HTPC (pentru filme cu subtitrare, youtube, podcasts, etc.) si chiar nu vreau sa trag de fire de cate ori vreau sa vad ceva.

A treia problema, zgomotul de fond. Am mai avut casti fara fir in trecut si sunau ca un post de radio prins prost. (atunci cand mergeau)

Dupa reviewuri, commentarii pe Amazon, emag si diverse forumuri m-am oprit asupra modelului MDR-RF855RK de la Sony. Sigur pe langa problemele enumerate mai sus a fost desigur si problema pretului, nu am vrut sa coste o avere. Am vazut modele mult mai smechere, cu baterii LiIon, cu tot soiu de alte functii dar erau muuuuuult prea scumpe.

Sa luam la rand:

1. Fara fir, da sunt casti fara fir cu transmisie prin unde radio intr-o banda FM (nici o grija, sunt pe o frecventa speciala, nu va intra kissfm peste film). Am considerat in trecere modele cu infrarosu dar nu mi s-a parut interesant sa pierd sonorul daca merg pana la frigider.

2. Nu am vazut nici un model cu trei intrari asa ca m-am multumit cu doua. Am avut ceva emotii ca nu am gasit nicaieri explicat clar daca intrarea RCA merge simultan cu cea jack sau pot folosi doar una in functie de ce cabluri am. Din fericire merg simultan, dar in pachet aveti un singur cablu (jack -> 2 rca) si il puteti folosi fie la rca-urile castilor si un jack sursa sau invers in jackul castilor cu RCA-urile cuplate la sursa audio. Asa ca eu folosesc cablul cu RCA-urile legate la boxul digi si jack-ul castilor. Pe langa asta mai am un cablu ce il mut intre jack-ul televizorului si cel al HTPC-ului legat la RCA-urile castilor. E un pic enervant dar macar amandoua au mufele la indemana (fata de digi care le are in spate). rf8554

Deci pe scurt merg ambele intrari legate simultan la aparate diferite.

3. Zgomotul de fond din fericire nu este o problema. Asa cum am gasit pe unele forumuri exista dar daca dati sursa undeva la trei sferturi din volum si castile mai incet este foarte ok. Nu este la nivel audiofil dar pentru filme, seriale si stiri sunt arhisuficiente.

4. Confort: aici nu prea va ajuta nici un review sau comentariu. Cu siguranta pentru fiecare persoana care adora cum ii vin pe cap veti gasi una care le detesta. E un lucru personal, dar eu unul le gasesc confortabile, nu exagerat de grele si nu imi preseaza urechea astfel incat sa devina dureros dupa o ora doua ca alte modele.

Alte detalii:

In pachet mai gasiti un pack Ni-Mh ce se pune in locasul de casti. Nu am nici o idee de autonomie pentru simplu fapt ca nu am ajuns niciodata sa termin acumulatorul. La nevoie in loc de acumulator puteti folosi baterii sau acumulatori normali dar baza va incarca doar pack-ul din pachet. Vestea buna fata de cele cu acumulatori Li-Ion este ca cu putina indemanare sunt sigur ca il pot remanufactura cu acumulatori noi in ziua cand nu vor mai tine curent.

De alimentat se alimenteaza cu un alimentator micut, inclus si el in pachet.

Eu le-am cumparat de la Altex pentru ca au avut un pret online foarte bun (am rezervat online si l-am luat din magazinul din oras la pretul ce a fost online – la raft erau mai scumpe parca). [Sony MDR-RF855RK]


Sony MDR-RF855RK