Asculta muzica de pe calculatorul de acasa cand esti pe drum

Submit to reddit

Deezer e scump, spotify nu e la noi in tara si ce ascult eu nu e pe nici unul 🙂 Dupa cum va povesteam mai demult folosesc un calculator destul de puternic pe post de router. Am browsuit incolo si incoace si m-am oprit asupra lui Sockso. Site-ul nu arata foarte minunat dar programelul merge excelent. Eu l-am instalat in modul server (fara gui) dar merge si cu interfata grafica (evident mai usor de folosit) si pe windows si mac nu doar linux. (e scris in java dar merge surprinzator de bine in ciuda acestui fapt)

Se instaleaza in cativa pasi (cativa extra daca nu folositi modul GUI)

 1. Mergeti la http://sockso.pu-gh.com si descarcati ultima versiune.
 2. Extrageti arhiva – unzip sockso-1.5.x.zip
 3. Mutati-l undeva, eu l-am pus in /opt – mv sockso-1.5.3  /opt
 4. Instalata java daca nu este deja. sudo apt-get installopenjdk-7-jre-headless
 5. Acum il putem lansa  cd /opt/sockso-1.5.3 && java -jar sockso.jar –nogui
 6. Nu folosesc ssl pentru ca nu e disponibil decat in reteaua interna (daca nu sunt acasa folosesc openvpn, mi se pare mai safe decat sa deschid porturi externe pentru fiecare aplicatie)
 7. Daca scrieti ‘help’ va arata o lista de comenzi
 8. Adaugati un folder cu muzica – coladd /home/myuser/music
 9. Va dura ceva
 10. Setati-l cumva sa porneasca automat, eu am folosit /usr/bin/screen -dmS sockso /opt/sockso/sockso-start.sh in rc.local (urat, stiu 🙂 ) sockso-start.sh fiind un script simplu ce lanseaza java -jar sockso.jar –nogui –datadir /var/lib/sockso –ip=192.168.0.1 –locale=en
 11. Cititi documentatia (sunt multe optiuni ce se pot seta cu propset ce help nu le arata), eu de exemplu am dezactivat partea de cover art, posibilitatea de user registration si am permis utilizarea fara user si parola (fiind in spatele unui vpn)