Quick review card reader Kingston Hi-Speed FCR-HS3, USB 3.0

Submit to reddit

In urma cu vreo doua saptamani mi s-a stricat card reader-ul ce il folosesc de nu mai stiu cati ani. Era in principiu o porcarie, ieftina si lenta dar nu am avut niciodata probleme la citire, asa ca nu am avut motive sa-l schimb. Asta pana acum cand si-a dat duhul. Daca tot au aparut si sunt accesibile mi-am zis sa trec la un USB 3.0 Dupa un scurt research m-am oprit asupra lui Kingston FCR-HS3 (dragut nume, nu ?)

Sumar

  • designul este foarte placut si pare solid construit
  • cablul din pachet nu este foarte lung, mie nu mi-a ajuns sa il duc de pe birou pana in spatele unitatii, dar e un micro usb 3.0 standard asa ca gasiti oriunde
  • cardul CF intra perfect (explic mai jos)

Ce mi-a displacut profund la cel decedat (deci nu e de morti numai de bine) si la alte modele ce am mai folosi a fost slotul CF (acela il folosesc cel mai mult, aparatul meu folosind carduri CF). Era la suprafata, practic primul contact era direct cu pinii si trebuia sa ai mereu grija sa introduci cardul perfect. La FCR-HS3 (curge numele asta, mai multe nu) conectorul este in adanc, astfel cardul intra pe canale si nu are cum sa ajunga altfel decat perfect drept. Pe scurt: are el grija sa nu iti be***ti conectorul. Deci nota 10 la design.

Viteze de transfer (un folder cu fisiere RAW de ~2 GB)

scriere

Viteza de scriere

citire

Viteza la citire

 

Cu modelul vechi, pe USB 2.0 si fabricat de nimeni-in-drum nu depaseam 25MB la citire. La scriere nu am vazut nici o imbunatatire dare nu ma supara tare deoarece sunt convins ca este din cauza cardului (Un Kingston 16GB de 233x) si mai ales deoarece foarte rar scriu ceva pe carduri, de obicei le descarc de poze. Promit ca din urmatorii bani de afiliere cumpar un card Lexar suparat si fac update la teste 🙂

Gasiti la producator un update de firmware ce rezolva niste probleme cu Windows 8. Eu nu am avut nevoie de el, dar daca prindeti un stoc mai vechi poate trebuie aplicat.

Eu l-am cumparat de la emag, dar ca de obicei va recomand sa cautati si la pcgarage, altex, etc. sa vedeti unde e pretul bun. Daca v-a placut articolul folositi banerele din dreapta pentru a cauta produsul si/sau voucherul meu la pcgarage. Nu va costa nimic dar imi oferiti mie un pic de ajutor.