Review UPS APC Back-UPS 1100VA, AVR

Submit to reddit

apc-backups-1100Incercarea mea de a scapa ieftin cu UPS-ul nu mi-a iesit. Am avut pret de un an la desktop un model Mustek ce abia facea fata in ciuda faptului ca pe hartie era mai mult decat suficient.

Asa ca am facut rotatia, l-am delegat la microserver (cu baterie noua) si la desktop am trecut la un model “de la mama lui” adica unul facut de APC si anume Back-UPS 1100VA model cu prize si management – atentie la emag au un model mai scump cu conectori IEC-320 ce nu are management!

Descriere

Este mare, negru si nu, nu respira greu dar este greu al naibii. Pe fata nu are nimic fancy gen LCD-uri, luminite, etc. Adica are ceva LED-uri pe panoul fronal si un buton de pornit/oprit. Pe spate are patru prize normale (pe limba lor Schuko), o mufa USB tip B – la fel ca majoritatea imprimantelor, grilaj ventilator, siguranta si cablul de alimentare. A, da mai are si intrare+iesire telefon in cazul in care vreti sa protejati un fax sau un telefon – mie unul mi se pare mult mai util sa fi inclus protectie pentru Ethernet,

La mine sta sub birou deci prefer afisajele pe interfata PC decat pe LCD-uri frontale ce il fac mai scump inutil.

Pro

  • Constructie solida, plastic de calitate, specificatii cinstite.
  • Nu pute la prima pornire – Mustekul de exemplu a mirosit mai bine de o zi a electronica incinsa.
  • Management, adica o interfata USB cu soft de diagnoza si control destul de decent (pentru un UPS).

Contra

  • Bateria nu este gandita sa fie inlocuita de utilizator – sunt sigur ca pe multi asta nu ne va opri dar e o chestie de stiut.
  • Lipsa protectie ethernet.
  • Lipsa cablu USB in pachet – e inclus doar de telefon, sincer preferam invers.
  • Lipsa manual in limba romana in pachet.

Altele

  • Nu va grabiti sa-l injurati – desi este raportat ca fully charged cand il scoti din pachet are nevoie de 8h de incarcare sa tina cu adevarat.
  • Un i7 cu 8hdd-uri, placa video dedicata, monitor, switch rezista ~10 minute.

In functionare este absolut silentios dar destul de cald (nu il inghesuiti undeva unde nu se poate aerisi deloc); ventilatorul porneste doar atunci cand inversorul este activ i.e. cand e luat curentul

De unde?

E l-am cumparat de la PcGarage dar evident si eMag merita o incercare.